Ingrediënten
Voor drie personen:
- 2 gemiddelde courgettes
- 2 bakjes witte champignons
- 3 tomaten
- 500 gram broccoli
- 150 gram verse magere kwark natuur
- 120 gram volkoren spaghetti
- Verse basilicum
- Gedroogde oregano
- Peper
- Zout
- Pittig paprikapoeder
- 2 teentjes look
- Enkele druppeltjes vloeibare zoetstof
optioneel
Benodigdheden
- Keukenmachine of mixer
- Oven
- spiraalsnijder
Bereidingstijd
45 minutenVoedingswaarde
380 kcalBereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Haal de courgettes door de spiraalsnijder zodat je dikke spaghetti slierten krijgt
- Snij de broccoli in roosjes en doe deze met oregano, peper, zout en paprikapoeder in de voorverwarmde oven voor 20 minuten. Schep halverwege om.
- Maak intussen de champignons schoon en snij ze in blokjes
- Snij de tomaten in blokjes en zet aan de kant.
- Snij de teentjes look in kleine stukjes.
- Verhit wat olie in een pan en laat de look hierin aanstoven. Gooi na enkele minuten ook de champignons en de tomaten erbij. Kruid met peper, zout en oregano.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Gooi de geroosterde broccoli samen met de verse kaas en de basilicum in de keukenmachine. Voeg eventueel een beetje zoetstof toe en laat de keukenmachine op de hoogste stand draaien tot je een lichtgroene saus verkrijgt.
- Giet de inhoud van de keukenmachine bij de tomaten en de champignons en laat nog even doorkoken.
- Giet de spaghetti af en meng de courghetti eronder. Laat even mee verwarmen, maar zorg dat de courghetti knapperig blijft
- Leg de courghetti/spaghetti op een bord en voeg de saus toe. Eet smakelijk!
Tip
Ik vind magere kwark meestal wat zurig, vandaar de zoetstof. Als je een zoutere smaak verkiest, is cottage cheese in plaats van kwark een lekkere en magere optie.
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.